Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα

    ΕΣΠΑ ΜΠΑΝΕΡ

    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos 1963
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Samena
      • Φυσικοί Οίνοι
        • Άθικτος Οίνος «Προφήτης»
        • Άθικτος Οίνος «Βουνίτης»
        • Άθικτος Οίνος «Ερημίτης»
      • Ιστορικοί Οίνοι
        • Αρχέγονα Εδάφη
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2022
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2021
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2020
    • R&D
      • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ
      • NUTRIWINE
      • PREC-WINE-FARM
    • Νέα
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
      • Οπτικοακουστικές Ξεναγήσεις

    Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα και Μοσχάτο Σαμιώτικο κρασί

    jimfek
    Ιούν 22, 2017 Συνταγές 0 Comment
    Ο ταλαντούχος Ανδρέας Λαγός εμπνέεται από το κρασί του τόπου του και δημιουργεί… το πιο ανάλαφρο και δροσιστικό γλυκάκι του καλοκαιριού. Εύκολο, μυρωδάτο, εύγευστο, εκπληκτικό.
    Μερίδες:8
    Χρόνος προετοιμασίας:25′
    Χρόνος μαγειρέματος:5′
    Έτοιμο σε:30′
    Χρόνος αναμονής:6 ώρες

    Υλικά

    • 14γρ. ζελατίνη (7 φύλλα)
    • 500ml κρασί σαμιώτικο γλυκό Μοσχάτο
    • 200γρ. ζάχαρη
    • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
    • 2 ροδάκινα, σε λεπτές φέτες
    • 4 βερίκοκα, σε λεπτές φέτες
    • 2 βανίλιες, σε λεπτές φέτες
    • 200γρ. σταφύλια λευκά και κόκκινα κομμένα στη μέση (χωρίς κουκούτσι)
    • 2 φέτες πεπόνι, σε κυβάκια
    • 10 φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 (ανάλογα με το μέγεθος)
    • 15-20 μικρά φύλλα βασιλικού

    Διαδικασία

    Σε ένα μπολ μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
    Ζεσταίνετε 100ml από το κρασί, μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις ζελατίνες, καλά στυμμένες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
    Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και να είναι έτοιμο να πήξει.
    Βάζετε τα φρούτα και τα φύλλα βασιλικού σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, ρίχνετε το μίγμα του κρασιού και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε το ζελέ και σερβίρετε.

    Μια εμπνευσμένη συνταγή με κρασί σαμιώτικο του πολυαγαπημένου nomad chef Ανδρέα Λαγού

    πηγή: Olive Magazine

    Πανακότα από βουβαλίσιο γάλα και σως από Samos Vin DouxPrevious post
    Σαλιγκάρια με Samena, δεντρολίβανο και αρωματική σάλτσα ντομάταςNext post

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
      Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
    • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία
      Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ 2025-2026

    Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, ανοίγει τις πόρτες του στις 26 Μαρτίου 2025

    Παρέχεται επίσης μία φυσική ξενάγηση καθημερινά στις 12:00, στην αγγλική γλώσσα κάθε Τρίτη και Πέμπτη και στα ελληνικά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, γίνονται προκρατήσεις στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 538

    Για αγορές κρασιών, μπορείτε να εξυπηρετείστε στο Οινοποιεία Μαλαγαρίου και Καρλοβάσου.

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer
    ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
    Accessibility by WAH