Γλυκό κρασί με επιδόρπια και φρούτα. Ημίξηρο λευκό ως απεριτίφ, ημίξηρο ροζέ με φρούτα. Λευκό ξηρό με ψάρι και θαλασσινά.
Σωστά; Όχι πάντα. Ο συνδυασμός φαγητού με κρασί δεν είναι πλέον τόσο αυστηρός. Το κρασί επηρεάζει τη γεύση του φαγητού και το φαγητό επηρεάζει τη γεύση του κρασιού.
Αν σεβαστείτε τα βασικά χαρακτηριστικά και των δύο, το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί πολύ εντυπωσιακό!
Τι βγάζει τον «καλύτερο εαυτό» ενός κρασιού; Η καλή παρέα μαζί με καλό φαγητό. Μέχρι εδώ όλα είναι απλά. Το δύσκολο είναι πώς θα παντρέψουμε αρμονικά ένα κρασί με φαγητό και αντίστροφα, τί κρασί θα διαλέξουμε να ταιριάξει με το φαγητό μας. Ένας σωστός γόρδιος δεσμός. Όπως όμως μας δίδαξε και η ιστορία, οι γόρδιοι δέσμοι λύνονται.
Χαλαρώστε. Ακόμα κι αν κάνετε τον εντελώς λάθος συνδυασμό, δείτε το από τη θετική του πλευρά, ως μία επιπλέον γνώση. Την επόμενη φορά θα ξέρετε πια ότι το συγκεκριμένο κρασί και το συγκεκριμένο φαγητό δε συνδυάζονται.
Αν η παρέα, ο καιρός ή η διάθεση προστάζουν ένα συγκεκριμένο κρασί, αδιαφορήστε για όλους τους κανόνες και παραδοθείτε του.
Το μόνο βασικό που πρέπει να προσέξετε, είναι να διαλέξετε ένα καλό ποιοτικά κρασί. Έτσι στην περίπτωση που δεν ταιριάζει με το φαγητό, θα εξακολουθήσει να είναι ένα καλό κρασί που θα απολαύσετε μέχρι τέλος του γεύματος…
Διαλέξτε ένα από τα γλυκά, ημίξηρα ή ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και…
Στην υγειά σας!