Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα
    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
        • Aegean Breeze (semi-dry)
        • Selana
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Aegean Breeze
        • Samena
    • Ενδιαφέρουν
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
    0

    Πανακότα από βουβαλίσιο γάλα και σως από Samos Vin Doux

    jimfek
    Ιούν 22, 2017 Συνταγές 0 Comment

    ΥΛΙΚΑ

    για 4-5 μερίδες

    Για την πανακότα-κρέμα:

    • 600 γρ. βουβαλίσιο γάλα (3,5% λιπαρά)
    • 60 γρ.ζάχαρη
    • 1 κλωναράκι βανίλιας
    • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

    Για τη σως:

    • 200 γρ. γλυκό Σαμιώτικο κρασί (Samos vin doux)
    • 50 γρ.ζάχαρη
    • 1 ξυλαράκι κανέλας

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για την κρέμα:

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση, σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπωλ με κρύο νερό (βοηθάει εάν προσθέσουμε και παγάκια).

    Μόλις αρχίζει το μίγμα να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει η ζελατίνη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε κρύο μπαιν μαρί, δηλαδή από την κατσαρόλα μεταφέρουμε σε μπωλ και τοποθετούμε πάνω σε μπωλ με παγάκια.

    Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και γεμίζουμε ποτήρια ή μπωλ. Είναι ακόμη ρευστό οπότε το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

    Για τη σως:

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά (μετράμε από το σημείο βρασμού).  Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και βάζουμε τη σως σε βαζάκι. Διατηρείται στο ψυγείο.

    TIPS

    – Αν θέλετε διακοσμείτε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

    – Τη σως μπορείτε να τη σερβίρετε και με παγωτό βανίλια ή/ και cheesecake

    (συνταγή από τη food blogger Αθηνά Πάνου)

    Πηγή: http://sugarbuzz.gr

    Το Samos Vin Doux περνάει στο μπαρPrevious post
    Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα και Μοσχάτο Σαμιώτικο κρασίNext post

    Εγγραφή στο Newsletter

    Εγγραφτείτε στο Newsletter του Ε.Ο.Σ Σάμου για να μένετε πάντα ενημερωμένοι για τα προϊόντα μας!

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 539, 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com
    jpsamos@samoswine.gr

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Μεσογειακός τρόπος να ζεις!
      Μεσογειακός τρόπος να ζεις!
    • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της δράσης Δi με τίτλο “Προμήθεια παραγωγών με εξοπλισμό για τη βελτίωση συνθηκών καλλιέργειας, συγκομιδής, μεταφοράς ελαιόκαρπου”
      Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της δράσης Δi με τίτλο “Προμήθεια παραγωγών με εξοπλισμό για τη βελτίωση συνθηκών καλλιέργειας, συγκομιδής, μεταφοράς ελαιόκαρπου”
    • Mediterranean Cheese and wine στη Σάμο.
      Mediterranean Cheese and wine στη Σάμο.

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

    Οργανωμένες επισκέψεις group  κατόπιν προσυνεννοήσεως στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 539

     

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer