Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα

    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos 1963
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
        • βaΒελ
        • βaΒελ Ροζέ Ημίξηρο
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Samena
      • Φυσικοί Οίνοι
        • Άθικτος Οίνος «Προφήτης»
        • Άθικτος Οίνος «Βουνίτης»
        • Άθικτος Οίνος «Ερημίτης»
      • Ιστορικοί Οίνοι
        • Αρχέγονα Εδάφη
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2020
    • R&D
    • Νέα
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
    0

    Πανακότα από βουβαλίσιο γάλα και σως από Samos Vin Doux

    jimfek
    Ιούν 22, 2017 Συνταγές 0 Comment

    ΥΛΙΚΑ

    για 4-5 μερίδες

    Για την πανακότα-κρέμα:

    • 600 γρ. βουβαλίσιο γάλα (3,5% λιπαρά)
    • 60 γρ.ζάχαρη
    • 1 κλωναράκι βανίλιας
    • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

    Για τη σως:

    • 200 γρ. γλυκό Σαμιώτικο κρασί (Samos vin doux)
    • 50 γρ.ζάχαρη
    • 1 ξυλαράκι κανέλας

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για την κρέμα:

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση, σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπωλ με κρύο νερό (βοηθάει εάν προσθέσουμε και παγάκια).

    Μόλις αρχίζει το μίγμα να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει η ζελατίνη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε κρύο μπαιν μαρί, δηλαδή από την κατσαρόλα μεταφέρουμε σε μπωλ και τοποθετούμε πάνω σε μπωλ με παγάκια.

    Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και γεμίζουμε ποτήρια ή μπωλ. Είναι ακόμη ρευστό οπότε το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

    Για τη σως:

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά (μετράμε από το σημείο βρασμού).  Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και βάζουμε τη σως σε βαζάκι. Διατηρείται στο ψυγείο.

    TIPS

    – Αν θέλετε διακοσμείτε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

    – Τη σως μπορείτε να τη σερβίρετε και με παγωτό βανίλια ή/ και cheesecake

    (συνταγή από τη food blogger Αθηνά Πάνου)

    Πηγή: http://sugarbuzz.gr

    Το Samos Vin Doux περνάει στο μπαρPrevious post
    Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα και Μοσχάτο Σαμιώτικο κρασίNext post

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Πρόσκληση 8ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      Πρόσκληση 8ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
      ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

    Ώρες λειτουργίας:

    Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, από 20/05/2022 θα είναι ανοιχτο για μεμονωμένες επισκέψεις.

    Εξυπηρετούνται  & οργανωμένες επισκέψεις group, κατόπιν προσυνεννοήσεως στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 548

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer