Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα

    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos 1963
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
        • βaΒελ
        • βaΒελ Ροζέ Ημίξηρο
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Samena
      • Φυσικοί Οίνοι
        • Άθικτος Οίνος «Προφήτης»
        • Άθικτος Οίνος «Βουνίτης»
        • Άθικτος Οίνος «Ερημίτης»
      • Ιστορικοί Οίνοι
        • Αρχέγονα Εδάφη
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2021
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2020
    • R&D
    • Νέα
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
    0

    Σαλιγκάρια με Samena, δεντρολίβανο και αρωματική σάλτσα ντομάτας

    jimfek
    Ιούν 22, 2017 Συνταγές 0 Comment

    Συνταγή του executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά

    Μερίδες: 6

    Χρόνος  προετοιμασίας:  10 λεπτά

    Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά

    Υλικά

    Ένα κιλό σαλιγκάρια.

    Ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Δυο τομάτες  τριμμένες

    200 ml Samaina

    Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο

    Ένα φύλλο δάφνης

    Ένα ματσάκι τρυφερές κορυφές σταφυλίνακα

    Ένα ματσάκι  αμπελοβλάσταρα.

    Αλάτι, πιπέρι

    200 ml extra παρθένο ελαιόλαδο.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τα σαλιγκάρια για 10 λεπτά, όσα δε βγάλουν το κεφάλι τα πετάμε  καθώς και το νερό που τα βράσαμε.

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την τομάτα ,το δεντρολίβανο τη δάφνη, ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσουμε, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε με κλειστή κατσαρόλα επί 20 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτουμε  τα αμπελοβλάσταρα και τις κορυφές του σταφυλίνακα*, μαγειρεύοντας ακόμα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

    (*Ο σταφυλίνακας είναι ένα άγριο χόρτο με τρυφερούς βλαστούς, έχει ευχάριστη γεύση και άρωμα γλυκάνισου. Μπορεί ωστόσο να αντικατασταθεί στη συνταγή και με αλλά χόρτα όπως σταμναγκάθι ,λάπαθα κτλ.)

     

     

    Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα και Μοσχάτο Σαμιώτικο κρασίPrevious post
    Masterclass of UWC Samos Wines in Lausanne 26/6/2017Next post

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Πρόσκληση 8ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      Πρόσκληση 8ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
      ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

    Ώρες λειτουργίας:

    Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, από 25/10/2022 θα είναι κλειστό για μεμονωμένες επισκέψεις.

    Εξυπηρετούνται  & οργανωμένες επισκέψεις group, κατόπιν προσυνεννοήσεως στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 538

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer