Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα

    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos 1963
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
        • βaΒελ
        • βaΒελ Ροζέ Ημίξηρο
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Samena
      • Φυσικοί Οίνοι
        • Άθικτος Οίνος «Προφήτης»
        • Άθικτος Οίνος «Βουνίτης»
        • Άθικτος Οίνος «Ερημίτης»
      • Ιστορικοί Οίνοι
        • Αρχέγονα Εδάφη
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2021
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2020
    • R&D
    • Νέα
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
    0

    Φιλετάκια ξιφία με Samos Vin Doux και ντοματίνια φουρνιστά

    jimfek
    Ιούν 22, 2017 Συνταγές 0 Comment

    O γνωστός και καταξιωμένος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ιδιαιτέρως αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Chef στον αέρα», συνταιριάζει αρμονικά τη τρυφερή σάρκα του ξιφία με την υπέροχη γλυκιά και φρουτώδη γεύση του Samos Vin Doux. Το αποτέλεσμα, απλά «απογειώνει» τις αισθήσεις!

    ΥΛΙΚΑ

    Για 2 άτομα
    • 500 γρ. φιλέτο ξιφία
    • 80 ml γλυκό Σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux)
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
    • Αλάτι-πιπέρι
    Για τα ντοματίνια:
    • 500 γρ. μικρά ντοματίνια
    • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι-πιπέρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Πλένουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε ολόκληρα, ακόμα και με το τσαμπί τους. Τα βάζουμε σε ένα ανατικολλητικό ταψί. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι. Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
    Φιλετάρουμε τον ξιφία σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά, από όλες τις πλευρές.
    Σβήνουμε με το γλυκό σαμιώτικο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις, για να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε τα φιλετάκια ξιφία με τη σάλτσα τους. Προσθέτουμε τα ψημένα ντοματίνια και γαρνίρουμε με θυμάρι.
    Πηγή: «Chef on Air»
    Πληρωμή Β’ προκαταβολής Εσοδείας 2016Previous post
    Χταπόδι με γλυκό κρασί Samos Vin Doux & δεντρολίβανοNext post

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Πρόσκληση 8ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      Πρόσκληση 8ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
      ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

    Ώρες λειτουργίας:

    Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, από 25/10/2022 θα είναι κλειστό για μεμονωμένες επισκέψεις.

    Εξυπηρετούνται  & οργανωμένες επισκέψεις group, κατόπιν προσυνεννοήσεως στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 538

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer