Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα

    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos 1963
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
        • βaΒελ
        • βaΒελ Ροζέ Ημίξηρο
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Samena
      • Φυσικοί Οίνοι
        • Άθικτος Οίνος «Προφήτης»
        • Άθικτος Οίνος «Βουνίτης»
        • Άθικτος Οίνος «Ερημίτης»
      • Ιστορικοί Οίνοι
        • Αρχέγονα Εδάφη
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2021
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2020
    • R&D
    • Νέα
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
    0

    Χταπόδι με γλυκό κρασί Samos Vin Doux & δεντρολίβανο

    jimfek
    Ιούν 22, 2017 Συνταγές 0 Comment

    Υλικά (για 4 άτομα)

    Για το χταπόδι
    1 χταπόδι
    2 φύλλα δάφνης
    4 κόκκοι μπαχάρι
    6 κόκκοι πιπέρι
    1 ποτήρι ξίδι
    1/2 μπουκάλι ­κρασί Σάμος DouxΓια τη σάλτσα
    1/2 μπουκάλι κρασί Σάμος Doux
    Ζωμός λαχανικών
    1/2 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο
    1/2 κ.σ. αλεύρι
    1 κλαδί δεντρολί­βανο φρέσκο
    Αλάτι
    Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Εκτέλεση

    Αφήνουμε για λίγο μια κατσαρόλα στο αναμμένο μάτι και ­μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το χταπόδι, το ξίδι, το κρασί και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, για 1 ώρα περίπου, με κλειστό καπάκι. Όταν κρυώσει λίγο, κόβουμε τα πλοκάμια, τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με το ζωμό, το κρασί, το δεντρολίβανο και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το χταπόδι και περνάμε τη σάλτσα από μια σήτα. Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι με το βούτυρο –να γίνουν μια πάστα– και τα ενσωματώνουμε στη σάλτσα δουλεύοντας πολύ γρήγορα με το σύρμα για να δέσει. Τέλος, προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με αρκετό πιπέρι.

    πηγή: Aθηνόραμα
    Φιλετάκια ξιφία με Samos Vin Doux και ντοματίνια φουρνιστάPrevious post
    Το Samos Vin Doux περνάει στο μπαρNext post

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΓΝΩΣΗ – Όλη η διαδρομή της αμπελοκαλλιέργειας στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ του ΕΟΣ Σάμου
      ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΓΝΩΣΗ – Όλη η διαδρομή της αμπελοκαλλιέργειας στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ του ΕΟΣ Σάμου
    • ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ KOSHER MEVUSHAL ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
      ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ KOSHER MEVUSHAL ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
    • «Διαμάντια και ρουμπίνια…» για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου
      «Διαμάντια και ρουμπίνια…» για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

    Ώρες λειτουργίας:

    Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου δέχεται επισκέψεις από τις 2 Μαίου 2023.

    Εξυπηρετούνται  & οργανωμένες επισκέψεις group, κατόπιν προσυνεννοήσεως στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 548 ή 538

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer