Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα

    ΕΣΠΑ ΜΠΑΝΕΡ

    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos 1963
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Samena
      • Φυσικοί Οίνοι
        • Άθικτος Οίνος «Προφήτης»
        • Άθικτος Οίνος «Βουνίτης»
        • Άθικτος Οίνος «Ερημίτης»
      • Ιστορικοί Οίνοι
        • Αρχέγονα Εδάφη
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2022
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2021
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2020
    • R&D
      • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ
      • NUTRIWINE
      • PREC-WINE-FARM
    • Νέα
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
      • Οπτικοακουστικές Ξεναγήσεις

    Ψαρονέφρι με γλυκό σαμιώτικο κρασί

    jimfek
    Αυγ 25, 2017 Συνταγές 0 Comment
    Η εκπληκτική Ελένη Ψυχούλη, δίνει τη δική της διάσταση στο “αγκάλιασμα” τρυφερών κομματιών χοιρινού κρέατος με τη γήινη γεύση των μανιταριών, ενώ το γλυκό σαμιώτικο κρασί “δένει” τα δυό τους σε ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο. Ένα πιάτο όλο αρώματα και μεστή γεύση, που ετοιμάζεται εύκολα και σε λίγα μόλις λεπτά. Απολαύστε την συνταγή:

    Υλικά

    • 3 φιλέτα ψαρονέφρι, κομμένα σε μπουκιές
    • 1 1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
    • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
    • 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Σάμου (DOUX του Ε.Ο.Σ.Σ)
    • 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
    • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι

    Διαδικασία

    Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με γρήγορες κινήσεις, προσοχή όμως να μην σας μαυρίσουν.

    Προσθέτετε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνετε τελευταίο το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μην τα σοτάρετε πολύ όμως, γιατί θα πικρίσουν.

    Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Έπειτα ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

    Tips

    Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο θα προσθέσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και μερικές ξανθές σταφίδες.

    Ψαρονέφρι με γλυκό σαμιώτικο κρασίΑν θέλετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού κάρι.

    (πηγή: OLIVE MAGAZINE http://www.olivemagazine.gr/recipe/2125/)

    Σαμιώτικα ρολά μοσχαράκι με γλυκό κρασί και ανθότυροPrevious post
    Χταπόδι τηγανιτό με αλιάδαNext post

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
      Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
    • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία
      Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ 2025-2026

    Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, ανοίγει τις πόρτες του στις 26 Μαρτίου 2025

    Παρέχεται επίσης μία φυσική ξενάγηση καθημερινά στις 12:00, στην αγγλική γλώσσα κάθε Τρίτη και Πέμπτη και στα ελληνικά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, γίνονται προκρατήσεις στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 538

    Για αγορές κρασιών, μπορείτε να εξυπηρετείστε στο Οινοποιεία Μαλαγαρίου και Καρλοβάσου.

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer
    ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
    Accessibility by WAH