Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα

    ΕΣΠΑ ΜΠΑΝΕΡ

    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos 1963
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Samena
      • Φυσικοί Οίνοι
        • Άθικτος Οίνος «Προφήτης»
        • Άθικτος Οίνος «Βουνίτης»
        • Άθικτος Οίνος «Ερημίτης»
      • Ιστορικοί Οίνοι
        • Αρχέγονα Εδάφη
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2022
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2021
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2020
    • R&D
      • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ
      • NUTRIWINE
      • PREC-WINE-FARM
    • Νέα
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
      • Οπτικοακουστικές Ξεναγήσεις

    Παπαρδέλες με ανθότυρο, ρόκα και Μοσχάτο Σάμου

    jimfek
    Αυγ 25, 2017 Συνταγές 0 Comment

    Κρεμώδης, αλλά χωρίς κρέμα γάλακτος, και αρωματικότατη η μακαρονάδα αυτή, διά χειρός Ντίνας Νικολάου. Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;

    Υλικά

    • 500 γρ. (1 πακέτο) παπαρδέλες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
    • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
    • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
    • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό, γλυκό κρασί, κατά προτίμηση Μοσχάτο Σάμου
    • τα φύλλα από 2 μικρά ματσάκια ρόκας, ψιλοκομμένα
    • 200 ml φρέσκο γάλα
    • 1½ φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, θρυμματισμένο
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • 2 κουτ. σούπας τριμμένα ανάμεικτα πιπέρια

    Διαδικασία

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όσο ορίζουν οι οδηγίες στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) από το νερό που έβρασαν. Εν τω μεταξύ, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί και να αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό (προσέχοντας να μη σκουρύνει γιατί θα πικρίσει) και σβήνουμε με το γλυκό κρασί. Το βράζουμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα φύλλα της ρόκας. Τα αχνίζουμε στα υγρά του σκεύους για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, ώσπου το τυρί να διαλυθεί στο ζεστό και υγρό μείγμα και να σχηματιστεί μια παχύρρευστη, κρεμώδης σάλτσα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις στραγγισμένες παπαρδέλες και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμό τους. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με τα πιπέρια και σερβίρουμε αμέσως.

    Παπαρδέλες με ανθότυρο, ρόκα και Μοσχάτο Σάμου Λευκά, δροσερά και αρωματικά κρασιά που αγαπούν την πρασινάδα, το σκόρδο και το λευκό τυρί, όπως ​το υπέροχο ξηρό Μοσχάτο Σάμου ​(“Αegean Breeze”).

    Παπαρδέλες με ανθότυρο, ρόκα και Μοσχάτο Σάμου
    Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
    Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές»Previous post
    Πεσκανδρίτσα με δεντρολίβανο και σαλάτα με σταφύλιNext post

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
      Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
    • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία
      Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ 2025-2026

    Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, ανοίγει τις πόρτες του στις 26 Μαρτίου 2025

    Παρέχεται επίσης μία φυσική ξενάγηση καθημερινά στις 12:00, στην αγγλική γλώσσα κάθε Τρίτη και Πέμπτη και στα ελληνικά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, γίνονται προκρατήσεις στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 538

    Για αγορές κρασιών, μπορείτε να εξυπηρετείστε στο Οινοποιεία Μαλαγαρίου και Καρλοβάσου.

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer
    ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
    Accessibility by WAH