ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Accessibility by WAH

Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα

    ΕΣΠΑ ΜΠΑΝΕΡ

    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos 1963
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Samena
      • Φυσικοί Οίνοι
        • Άθικτος Οίνος «Προφήτης»
        • Άθικτος Οίνος «Βουνίτης»
        • Άθικτος Οίνος «Ερημίτης»
      • Ιστορικοί Οίνοι
        • Αρχέγονα Εδάφη
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2022
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2021
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2020
    • R&D
      • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ
      • NUTRIWINE
      • PREC-WINE-FARM
    • Νέα
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
      • Οπτικοακουστικές Ξεναγήσεις

    Πεσκανδρίτσα με δεντρολίβανο και σαλάτα με σταφύλι

    jimfek
    Αυγ 25, 2017 Συνταγές 0 Comment

    Mια ξεχωριστή συνταγή από την πολυβραβευμένη δημοσιογράφο, εξειδικευμένη σε θέματα γαστρονομίας και οινογευσίας Νίκη Μηταρέα. Θα βρίσκεται στη Σάμο 13-14 και 15 Ιουλίου 2017, ως επίτιμη γευσιγνώστρια του 3ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού που θα λάβει χώρα στη Μαυρογένειο Σχολή. Θα μιλήσει για το σαμιώτικο κρασί, τη σημασία αλλά και τη σύνδεσή του με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή του τόπου μας, προβάλλοντας παράλληλα τη γαστρονομική ταυτότητα της Σάμου και τα τοπικά προϊόντα! Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Οινομαγειρέματα» που αξιολογήθηκε ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής με κρασί στην κατηγορία «Best Book on Cooking with Wine in the World» στον παγκόσμιο διαγωνισμό βιβλίων μαγειρικής «Gourmand World Cookbook Awards». Στο τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Με κρασί και Ελληνικά» εκτός από επιλεγμένες πολύ προσεκτικά συνταγές για όσους θέλουν να μαγειρέψουν κάτι καινούριο και ταυτόχρονα οικείο, κάνει μια διεξοδική αναφορά στο ΚΡΑΣΙ και την σύνδεση με τον τόπο παραγωγής του.

    Ειδικότερα, για αυτή τη συνταγή η Νίκη Μηταρέα στο βιβλίο της δίνει κάποιες διευκρινιστικές πληροφορίες: «Η πεσκανδρίτσα είναι ψάρι με μεστή σάρκα και για αυτό  την προτιμώ σε αυτή την συνταγή που γίνεται στο φούρνο. Το ίδιο καλά θα ταίριαζε και ένα μαγιάτικο. Η οξύτητα είναι πολύ συχνά το κλειδί του επιτυχημένου συνδυασμού κρασιού – φαγητού, εφόσον μιλάμε για πιάτα που δένουν με λευκό κρασί. Έτσι και εδώ, για τις απαιτήσεις του ψαριού αλλά και της σαλάτας, με τον αψύ χαρακτήρα της ρόκας χρειαζόμαστε ένα κρασί με τουλάχιστον τραγανή οξύτητα, όπως αυτήν που έχουν τα κρασιά των ορεινών αμπελώνων. Το μοσχάτο που καλλιεργείται στις πεζούλες τέτοιων αμπελώνων της Σάμου έχει πολλά και έντονα αρώματα, ένα από τα οποία είναι και αυτό του φρέσκου σταφυλιού, που χαρακτηρίζει τη συνοδευτική σαλάτα…»

    Υλικά για 2 άτομα:

    2 φιλέτα πεσκανδρίτσας 600γρμ
    2 κλαριά δεντρολίβανο
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    λίγη πάπρικα γλυκιά
    1 κούπα λευκό κρασί
    Αλάτι

    Για τη σαλάτα

    1 ματσάκι φύλλα ρόκας
    1 κούπα ρόγες σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσι
    1κουτ. γλυκού κάπαρη

    Για την σος της σαλάτας

    χυμό ενός λεμονιού
    4 κουτ. γλυκού μούστο
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    ½ κουτ. σούπας θυμάρι
    αλάτι, πιπέρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Τοποθετούμε στην επιφάνεια του φιλέτου της πεσκανδρίτσας ψιλοκομμένο σκόρδο, τη γλυκιά πάπρικα και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο. Την τοποθετούμε σε πυρέξ και ρίχνουμε πάνω της το κρασί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε την σαλάτα.
    Ανακατεύουμε πολύ καλά.
    Σερβίρουμε το ψάρι  και συνοδεύουμε με τη σαλάτα σταφύλι.

    Πεσκανδρίτσα με δεντρολίβανο και σαλάτα με σταφύλι

     

    Παπαρδέλες με ανθότυρο, ρόκα και Μοσχάτο ΣάμουPrevious post
    Ροδάκινα ψητά με Μοσχάτο Σάμου και κρέμα αμυγδάλουNext post

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
      Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
    • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία
      Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ 2025-2026

    Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, ανοίγει τις πόρτες του στις 26 Μαρτίου 2025

    Παρέχεται επίσης μία φυσική ξενάγηση καθημερινά στις 12:00, στην αγγλική γλώσσα κάθε Τρίτη και Πέμπτη και στα ελληνικά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, γίνονται προκρατήσεις στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 538

    Για αγορές κρασιών, μπορείτε να εξυπηρετείστε στο Οινοποιεία Μαλαγαρίου και Καρλοβάσου.

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer