ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Accessibility by WAH

Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα

    ΕΣΠΑ ΜΠΑΝΕΡ

    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos 1963
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Samena
      • Φυσικοί Οίνοι
        • Άθικτος Οίνος «Προφήτης»
        • Άθικτος Οίνος «Βουνίτης»
        • Άθικτος Οίνος «Ερημίτης»
      • Ιστορικοί Οίνοι
        • Αρχέγονα Εδάφη
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2022
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2021
        • Αρχέγονα Εδάφη Εσοδείας 2020
    • R&D
      • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ
      • NUTRIWINE
      • PREC-WINE-FARM
    • Νέα
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
      • Οπτικοακουστικές Ξεναγήσεις

    Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές»

    jimfek
    Αυγ 25, 2017 Συνταγές 0 Comment

    από τον ταλαντούχο chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, όπως το  παρουσίασε live στο 1ο Food Fest που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο (14-16 Ιουλίου 2017)

    Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές»

    Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
    Χρόνος βρασίματος: 20 λεπτά
    (Για 2 άτομα)

    Υλικά

    • 150 γραμμάρια αρμπόριο
    • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 100 ml λευκό κρασί Ψηλές Κορφές Μοσχάτο ΕΟΣ Σάμου
    • 100 ml bisque γαρίδας
    • 150 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
    • 500 ml ζωμός λαχανικών
    • 15 τοματίνια κομμένα στην μέση
    • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
    • 16 γαρίδες
    • 3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

    Για την bisque:

    • 250 γραμμάρια κεφάλια γαρίδας
    • 20 ml ελαιόλαδο
    • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
    • ½ κρεμμύδι χοντροκομμένο
    • 30 ml ούζο
    • ½ κλωναράκι σέλινο χοντροκομμένο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    1. Για την bisque τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
    2. Σοτάρετε τα κεφάλια από τις γαρίδες μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο για 3-4 λεπτά.
    3. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε νερό να σκεπάσει αρκετά τα υλικά και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
    4. Μόλις βράσει πολτοποιείτε το μείγμα με ένα pimer και το αφήνετε να βράσει για 25-30 λεπτά.
    5. Σουρώνετε το μείγμα με ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι και τοποθετείτε την bisque σε ένα μπολ.
    6. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
    7. Σοτάρετε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις αποσύρετε από την φωτιά.
    8. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
    9. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτετε το αρμπόριο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
    10. Σβήνετε με το κρασί ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε την bisque μαζί με την σάλτσα τομάτας και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το αρμπόριο.

    Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε την μισή φέτα με τα τοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το ριζότο.

    Αποσύρετε το ριζότο από την φωτιά, πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα, με τις γαρίδες από πάνω και την υπόλοιπη φέτα.

    Σαλάτα με σπανάκι και dressing σαμιώτικου κρασιούPrevious post
    Παπαρδέλες με ανθότυρο, ρόκα και Μοσχάτο ΣάμουNext post

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
      Αιτήσεις αποζημίωσης ΕΛΓΑ από χαλαζόπτωση
    • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΝ/ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
    • Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία
      Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: 90 χρόνια ιστορίας – Περισσότερα από 900 διεθνή βραβεία

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ 2025-2026

    Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, ανοίγει τις πόρτες του στις 26 Μαρτίου 2025

    Παρέχεται επίσης μία φυσική ξενάγηση καθημερινά στις 12:00, στην αγγλική γλώσσα κάθε Τρίτη και Πέμπτη και στα ελληνικά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, γίνονται προκρατήσεις στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 538

    Για αγορές κρασιών, μπορείτε να εξυπηρετείστε στο Οινοποιεία Μαλαγαρίου και Καρλοβάσου.

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer