ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Ο ΕΟΣ Σάμου συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο σχεδόν της οινικής παραγωγής του νησιού. Εκσυγχρονίζεται διαρκώς και επενδύει σε τεχνολογία και τεχνογνωσία, συνδυάζοντάς τις αρμονικά με την παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις κατά ISO και HACCP.

Διαθέτει επίσης πιστοποίηση για την παραγωγή βιολογικών κρασιών από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Το Μοσχάτο Σάμου έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα σε όλο τον κόσμο και έχει ταυτίσει απόλυτα το όνομά του με τη γεωγραφική του προέλευση, όπως συμβαίνει με τις πιο εκλεκτές διεθνώς ποικιλίες. Για αυτούς τους λόγους, το σαμιώτικο κρασί διαθέτει μια από τις παλαιότερες κατοχυρώσεις ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης της Ευρώπης (ΠΟΠ) και δικαιούται να κυκλοφορεί διεθνώς μόνο με το όνομα «Samos».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
από το 1937 !

Τα γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου είναι τα πρώτα Ελληνικά κρασιά που χαρακτηρίστηκαν ΟΠΕ και δικαιούνται να κυκλοφορούν αναγράφοντας μόνο την ένδειξη «Σάμος». 
Από το 1937 ως και σήμερα έχουν τιμηθεί με εκατοντάδες μετάλλια διεθνών εκθέσεων ενώ κατ’ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣέτος προστίθενται διαρκώς νέες διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Επιλέξτε για να δείτε τα βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑ ΟΙΝΟ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ 2013  2014  2015  2016  2017  2018 2019 2020 2021 2022 2023